Friday, April 30, 2010

yang terindah

Yang Terindah [ OST adamaya/i'm not single ] - Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah




dalam byk2 lagu yg aku suke dgr skg, lagu ni laa yg aku asik replay kalo jmpe ! ngee~ tp aku xmo idup cm adamaya.. dpt suami baek gle tp still ngok nk blik kt ex-bf yg ntah pape.. xkesah laa asl aku xwat bnde yg sme yg maya ngok tu suda.. tp kalo incik.kambing baek cm adam kan besh..... hihihihihi




p/s : OMG ! aku dicalonkan as GADIS MELAYU.. kero ke mata diorg nih??

Monday, April 19, 2010

minggu keramat

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

incik.kambing blik kte xdating tp still de taman dalam hatiku ini
  even byk duit kuar tp xpela, bukan sllu kann
  even everynight long aku kuar survey bday present incik.kambing
  even kene mrh ngn mama coz bli bday present gle mahal
  even kene amek cuppies smpai ke BP tp cute gle oke !
  even xdpt dating coz incik.kambing bz ngn family matters


dpt pagi ahad then tengahari jmpe trus pakai ! xsenonoh tol

full package ! love+hate+miss+hug+care+share+like+mad all in one


surat buat incik.kambing
thanx B for everything ! ILY more than myself.. even Yg kene amek sendiri cuppies ni kt BP, sdey gle oke ! plan nk pickup sme2 tubtub B dehal.. Yg xsalahkan B cume majok cket je.. tp xpela, kte da oke kan ! tp B kene janji bday Yg nnt B kene plan tol2 ! Yg nk purse ROXY tau, xtau label dia pe.. ritu xsempat nk tnye... hehe  =.= xkire2 nk gak ! yela penat Yg plan bday B tau.. prepared for ur bday celebration tubtub xjd.. unsangkable B cri Yg kt umah.. dala Yg tgh sapu sampah muke minyak2 ! xprepare papepn.. nnt say thank you kt abg coz bg borrow kete dia tau.. Yg rindu nk kiss2 Ain ! smpai ati kann abg blik umah awl, bkn nk tgu Yg smpai umah....


tiap2 mlm aku kuar umah ! smpai mama bising gle.. jap2 g CS, jap2 g jusco bukit indah tp plg byk g jusco tebrau laa.. cari bday present tuk incik.kambing.. dlm byk2 bnde tu aku da short list kan sumenye
  1. supra shoe - rm319
  2. converse leather - rm289
  3. skull shoe - rm169
  4. quiksilver short - rm265
  5. quiksilver cap - rm120

mama bising gle ! yela kuar tiap2 mlm then smpai umah lambat plak tu.. tp nsibaek k.alice a.k.a cuppacakeblicious accepted booking cupcakes aku.. padahal lg semgu aku nk amek cuppies tu.. thanx sgt k.alice ! family BF sy ske gle, diorg kate sedap.. xspecially niece dia tp mkn buttercream dia jer.. berebut nk cuppies yg love tu.. padahal dak kecik dia sorg je.. kikikiki

17april - aku de prog maulidur rasul kt skul.. abes prog dlm ku12 lbih.. bes gak la ceramah dia ! sato benda yg bru aku dapat : dalam lighter ada sel darah merah BABI ! abes prog kt skul aku trus call incik.kambing ajak g BP memandangkan dia mmg bgn lmbt coz smlm smpai JB dlm kul2.. tub2 incik.kambing kate xdpt teman aku coz abah mintak tlg cket.. then dia kate kte g BP sme2 pg ahad esknya.. iskk ane leh, aku da janji ngn k.alice nk amek cuppies kul2 dan dengan linangan air mata aku grak ke BP Mall sorang2 then lepak kt umah smpai tdo xhingat dunia ! alasan xmo kuar blk coz penat padahal mata bengkak ni nangis.. memang childish ! haha

then esknya pg2 aku g umah incik.kambing coz tau dia xbgn tdo lg PLUS dia kt umah abg dia kt mount austin.. mak incik.kambing baek gle oke ! time aku anta present+cuppies kt umah incik.kambing, mak xde g kedai.. nsibaek aku xtrus blik, tgu jap then nmpk mak dia blik.. oleh kerana sy majok ngn incik.kambing soo xdela stay ame2 kt umah dia.. letak brg then borak2 jap aku trus bla like usual [sorry cik sb jiha klentong kate nk g pasar, jiha xnk jmpe boy ! dia jahat..... uwwaaaaa]  plus ur potpet niece, Ain ! cute gle xreti2 duduk time nk minum.. adooiiii pastu leh plak dia knal aku ni sape 'kawan pak cu' pastu dia malu2 sndri.. haha

dengan muke bersalah incik.kambing dtg ke rumah smbil memakai short yg aku blikan ! smart dowh... mmg berbaloi perabeh beratus2 hinggit.. okela mmg standard incik.kambing kann.. aku ni yg kering ! pasni da xlalu laa incik.kambing mahu memakai shortnya yg len.. kikikikiki =.= nsibaek incik.kambing dtg pujuk aku kt umah kann.. kalo x, mmg aku yg degil tahap bangla ni mmg xmo jmpe laa.. sorry incik.kambing kerana ikutkan sgt nafsu syahwat ku ini ! pasni da xwat lg.. rugikann blik penat2 tp xlepak sme.. nsibaek mak xtnye mcm2 smlm, pnat tu nk klentong jawab..  (^__^)



thanx cik.limah ku sayang kerana sudi teman kte bli present boy ritu ! then kte g mkn kt rawa tmn pelangi tp xsnap2 kan kalini hangout.. plan nk mkn steamboat tubtub len jdnyer.. xpela yg penting crab dia gle marvellous.. nnt gaji i plak blnje rawa ulu tiram k =] cant wait !!!




p/s : maleh weyh nk g skul !

Friday, April 9, 2010

april - bulan KERING ! haha

hidup ohhh hidup ! pegi keje blik keje.. tu jela life aku skg nih.. nk dating tp incik.kambing jauh, blik jb pn sekali je sebulan.. pastu aku kene rebut2 incik.kambing ngn family+mbr2 dia.. asl blik jb, ni jela schedule dia time ari sabtu : brkfast ngn parents + lunch ngn aku + hightea ngn mbr2 futsal then dinner ngn family abg ngah dia plak.. pastu ahad da blik kl blik ! stress aku stress !! dan selalunye time2 dia blik ni laa aku wat hal... ngeehhhh~


NEED ATTENTION la katekann..  gedikk !


14april ni burfday incik.kambing ! xtau nk bli per.. baju?? alaa... common sgt ! sllu kalo dia blik jb, aku yg kene paw.. bju takat tepi sungai seget ni dia xmaen, wajib quiksiver, billabong xpn metal mulisha.. gaji aku xdela byk sgt mangkok sayang.. ni minggu depan nk blik plak, adoiii lg laa parah duit aku ! haha


BELANJAWAN INI BULAN
gaji rm2300



  • kwsp - rm184
  • ptptn - rm300
  • kasi mama+ayah - rm200
  • duit kutu - rm100
  • saving cimb - rm500
  • saving bank islam - rm150
  • fuel+mkn - rm400
  • desire (beg+clothes) - rm150
  • topup - rm100
  • bday present b - rm200  (cake not included !)




then here my balance rm16 ONLY !!!!



Dengan ini sementara menanti gaji pada 25hb ini, saya NAJIHAH A.MANAF diisytiharkan muflis sebentar.. uwaaa  =(



p/s : esk xm SPA ! wish me luck  =)
Related Posts with Thumbnails