Sunday, May 30, 2010

sekolah sedang aman tenteram


MID TERM EXAMINATION

27 MAY - 4 JUNE 2010

[ SCIENCE PAPER 2 - 31 MAY ]
[ HISTORY - 02 JUNE ]
[ SCIENCE PAPER 1 - 02 JUNE ]

ALL THE BEST TO ALL MY BELOVED STUDENTS


**************************


Alhamdulillah kurang cket beban ! bebudak xm then xm paper da siap rezo.. soo nxwek aku kene stat staple soalan sn f1 plak sb aku tukang wat.. xdehal laa.. dtg skul kul 10 then stay kt bilik pekse till 12pm.. break for lunch then kene settlekan bebudak coz nxwek aku bertugas.. fuhh nsibaek bertugas time xm week, kalo x naek pusing pale aku nk handle diorg ni.. cnfirm laa ilang sore lagi mgu dpn.. uhuhuhu

pkai bju bomba : mohd nazrin bin hamdan aka gangster kampung...

 ex-students ku : 4M1.. all the best for ur SPM





p/s : silent mode ! no call no texting =(

Thursday, May 20, 2010

teacher 's day celebration



may i upload pics then leave..  =P











this is my 2nd time celebrated as a teacher
but im not a professional yet
really hope that one day if im not longer being an educater....
all my students will ' stick ' my name inside their cerebrum
amin   =.=



p/s : even da lepas hari guru, aku still dpt presents dr bebudak ni... tq sayang

Friday, May 14, 2010

blog aku , aku pnye sukee

ni blog aku !
meh cni aku ikrang
INI BLOG AKU !!
sukati aku laa nk tulis pe
yg ko cbok2 nk view nape?
de aku mintak?
aku tulis pe yg aku rse nk post
de aku kesah ko sape?
khun pai ta:y 




p/s : keje bertindan ! 2subtopics lg nk kene kejar

Tuesday, May 11, 2010

malam amal VS mother 's day

penat penat penat
ble nk skul holiday nih???

aku da xlh handle nk wat muke garang kt skul.. abes sume urat sarat aku tegang.. macam laa kte ni xde keje lain nak ngadap bebudak ni wat keje xberfaedah ! tiap2 hari wat senam seni.. da naek buhsan tp step xhafal2.. haha lantak laa bukan masuk syllabus pn ! aku hanya mengikut ARAHAN la kann.. ohhh ayat terpaksa nampak

last wekend aku keje gle2 tp nsib badan laa OT xpenah skul nk kire.. kalo keje ngn firm ni mmg dapat claim OT.. tu laa org soh cari keje len xmo.. da sedap jd cikgu konon.. org yg keje ngn bebudak zaman skg ni je tau cane nk handle mereka2 nih ! mereka ni mkn pe erkk?? mmg hati kering ! da kene marah byk kali pn xdenyer nk mkn saman.. ckp baik didengar, nk pekik2 bru nk ikut ckp.. kang aku rotan kang abes kete kene toreh kang.. uhuhuhuhu

oke balik kt tajuk entri nih ! laswek skul aku de wat malam amal : malam amal mutiara kasih siap invited jamal abdillah.. mua venue dia kt UTM then last minute tuka kt The Zon Regency Hotel.. mmg awsome !aku xdela syok ngn si.jamal ni tp ble dgr sore dia perghh menusuk ke kalbu.. kann besh kalo jamal dodoi aku tiap2 mlm cani... mmg terangkat laaa

mmg gle laa.. pangkat makcik2 yg over ! haha

terbaekk ! time ni jamal nyanyi lagu kasihnya ibu
ghazal utk rabiah : jamal duet ngn cikgu aidil.. kikikikiki
backdrop kami dr mereka
geng2 usher yg gila

xlarat nk upload byk2.. nk curik ngn cikgu2 len plak.. ngee~ nnt yea cont upload ni nk ready2 g skul.. byk keje lom settle..


OMG ! aku xsempat tulis pape tuk mama.. mama sorry angah xsempat ! lately angah sllu penat, blik skul asik tdo je.. tp present tuk mama angah da bli kann.. juz xsempat nk post.. uhuhuhuhuhu mama merenget nk tumbler tupperware ! haha cam budak2 juz bcoz aku bawak blik tumbler bru then mama kate nak gak.. 1stly aku plan nk blikkan mama royal coffee set then ble tau bnde alah tu yg mama nak... haa nah amek =]




p/s : pics will be upload by this weekend..

Monday, May 10, 2010

tolong carikan jodoh saya =.=

cabaran wanita SINGLE di mata masyarakat :
  • dianggap sebagai penggoda suami orang
  • terlalu berharta menyebabkan lelaki takut untuk mendampingi
  • terlalu memilih
  • susah senang terpaksa tanggung sendiri
  • sunyi jika tiada siapa pun tahu
  • siapa jadi pewaris harta selepas dia tiada lagi di dunia
  • dia tidak ada tanggungjawab, biarlah dia jaga ibubapa kita di kampung - komen adik beradik atau saudara terdekat
  • menjadi tempat peminjam wang (banker)



tahun ni aku 24 year-old.... laa nk dekat ' jubli perak ' gak aku nih.. dan makin byk laa yg bertanyakan soalan : jiha ble nk kawen? da de bopren lom? yg paling xbesh ble ayah asik tnye ble nk kawen.. nape erkk mesti nk tnye psal kawen? yg nakk kawen ni aku, bukan diorg ! bukan diorg yg nk sponsor xcept ayah aku laaa.... kikikikikiki

copp2 ayah da janji nk bg deposit umah kann kalo angah kawen... oke xdehal ! tp tunggu laa financial stable 1st then bru pk psal kawen.. aku bukan nk tolak jodoh tp aku lom ready lagi.. org kate kawen tu besh tp aku ni perempuan soo papepn kene msuk dapur, kene settle kann keje umah tiap hari tu ! xkann nk sewa 1 bibik letak kt umah... xde privacy wooo tp aku mmg lom ready hari2 nk msak... skg ni pn aku msak ikut mood.. kalo blik keje penat, aku bantai tdo jer dgn tv lampu sume on ! hehe sorry mama bill bulan ni byk =]

takut wooo kene label andalusia OR andartu.. lg laa sorg cousin batch aku nk kawen end of this month.. mmg makin rmai laa org yg tnye turn aku ble plak.. tp nape aku je sllu kene tnye erkk padahal batch aku ni de 4org dara tp soalan tu sllu dituju kpd aku???

single VS married


p/s : incik.kambing away to spore for 3days  =[

Monday, May 3, 2010

saye sukee kek batek

i love =_= !
i love EAT !
i love SLEEP !
i love WORKs !
i love SHOPPING !
but..
but.....
but i HATE cooking ! haha  =.=

pengakuan gila mati.. mmg aku pemalas ! padahal aku ank pompuan sulung kt rumah ni.. tiap kali cuti SPM, cuti matrix, cuti sem aku kene msak tp ble adik2 aku yg  len pn cuti, aku pn jd berkira-kira tuk msak ! aku ni mmg agak kemut laa dgn tenaga batin aku ni.... kikikiki
sllu keje aku ni tdo je.. mama asik hint2 soh aku msak b4 g skul tp aku sllu wat bodo jer.. hehe nadia de kt umah, dia bkn wat papepn.. kalo aku msak nnt dia nk watpe?? nk tgu aku rajin msak, haa tgu laa mood aku dtg ! tp kemas blik, vacuum, bsuh+iron bju, bsuh toilet itu mmg keje wajib oke ! jd pompuan jgn malas sgt...
[pesanan mama : jgn mlas sgt... nnt xde org nk msuk minang ]

dlm byk2 bab mlas tu... de satoo bnde aku rajin !!
AKU SUKE WAT KEK BATEK

resepi ni aku dpt time form 5,classmate aku bg.. name dia Farah Suhaini.. orgnye baek gle tp xtau dia still stad ke da keje.. uhuhuhuhu even da nk 10tahun, smpai skg aku kene wat kek batek nih ! kene jugak air tgn aku nih... yela tiap kali raye or de occasion aku mesti kene wat, da naek buhsan coz de skali tu mama wat open house tp sanggup tgu aku blik umah bru nk wat kek batek nih.. 4adun plak tu, smpai merah2 tgn !!!

oke2 meh aku listkan pe ingredients kek batek aku nih :
  1. 1 buku Buttercup
  2. 350 g susu pekat
  3. 250 g Milo
  4. RM 1 kacang tanah [ panggang, buang kulit then tumbuk ]
  5. 1 pack biskut Marie [ patahkan 4 ]



pastu masak je sume tu kt dlm kuali.. api jgn kuat nnt hangit.. masuk sume bhn ikut turn dia, xmo gelojoh oke ! msak bnde ni xsmpai half an hour pn then mampatkan kt dlm loyang.. DONE !!!!! tp stock kek batek ni pn sllu xsmpai 2hari kt umah aku ni.. tubtub da licin yela sume mulut cm ikan pirana al maklum..

oke da settle.. sekali wat msti kene wat lg sb kek ni mmg sedappp ! haha dijamin oleh tukang2 makan sekalian.. nnt aku kene wat entri testimonial plakk (^__^) jomm kte tdo.. nnt kene g skul plak, nk ngadap anak2 murid yg dirotani dikasihi




p/s : ble nk berdamai ni? udah2 la majok tu....

Related Posts with Thumbnails