Wednesday, August 11, 2010

fadhilat solat traweh

Alhamdulillah bermula suda nikmat berpuasa Ramadhan
Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat diriku
Amin   :) :) :)

azam thn ni sahur + solat teraweh xmo tinggal.. tahun lepas aku terskip 2,3 kali kot sb tertdo.. hurmm tp kalo sb ' peot ' tu laen cite laa kan.. inilaa untungnye jd org pompuan hee -____- aku skola ptg thn ni tp time pose ni blik 530pm soo xdela rushing sgt nk blik umah prepape pape yg patut kann.. cume dugaan cket laa b4 nk pose ni....... anak2 aku wat hal.. ya ALLAH permudahkanlah segala urusan ! aku memohon ya ALLAH agar KAU tunjukkan jalan yang lurus buat aku dan pihak pentadbir ke atas Muhammad Amirul dan Narendran.. Amin  :) :) :)



ehhh aku sbnrnye nk post psal fadhilat2 solat traweh !
oke meh cni check satu persatu erk

1. Kelebihan Solat Traweh Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Traweh Malam Kedua

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Traweh Malam Ketiga

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

4. Kelebihan Solat Traweh Malam Keempat

Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

5. Kelebihan Solat Traweh Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Traweh Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

7. Kelebihan Solat Traweh Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Traweh Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Traweh Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Traweh Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

11. Kelebihan Solat Traweh Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

12. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

13. Kelebihan Solat Traweh Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

14. Kelebihan Solat Traweh Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

15. Kelebihan Solat Traweh Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

16. Kelebihan Solat Traweh Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

17. Kelebihan Solat Traweh Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

18. Kelebihan Solat Traweh Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

19. Kelebihan Solat Traweh Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

20. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

21. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

22. Kelebihan Solat TrawehMalam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

23. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

24. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

25. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

26. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

27. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

28. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh lapan

Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

29. Kelebihan Solat Traweh Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

30. Kelebihan Solat Traweh Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.


p/s : sukee jd org Johor sb 1st Ramadhan cuti (^___^)

Saturday, July 31, 2010

Taman Negara Kuala Tahan

tanggal 23july aku ponteng keje ! haha
wahh dengan bangga nya aku buat pengakuan berani mati disini
xpela asik jd baek je kann skali nk gak jd jahat *wink*
lame kott plan nk ponteng tp takut nk gtau k.nir
tq k.nir :) :) :)


mama ajak join Ekspedisi Taman Negara Kuala Tahan under skul mama.. aku ingtkn tdo dlm khemah tub2 tdo resort daa.. tapi oke wat, xyah cbok2 pk psl binatang2 yg nak singgah kt bdn aku kalo tdo kt khemah kann.. hurmm pg jumaat tu gerak dr jb dlm kul 8 after brkfast ! tp  pada hakikatnya aku xsempat mkn coz g skola settle keje cket then blik2 umah tgk sume da licin.. dan dgn sadisnya gas habiss.. soo aku haruslaa brkfast cookies je pg tu.. sob3 =(

kami menginap di Woodland Resort, Kuala Tahan.. journey dlm 12jam gak laa.. org laen sume da sempat berkubang kt pool tp kami bru nk check in *wink* smpai2 trus prepare brg nk msak tuk dinner.. yela sume msak sndri kann soo aku tukang ready2 brg je, mama yg tukang msak laa.. hee -____- 1st nite kami mkn lemang [bli tepi jalan tp mmg gle mantop wooo] + kari ayam Brahim.. ini sume berkat mama dok London dlu soo sume brg2 msak da prepare awl2 gitu.. aku join briefing cikgu2 mama psal xtvt esknya.. satu bnde yg aku pantang : ble org laen bercakap, de je manusia2 yg xfhm bhs ni cbok nk bg ceramah free kt blkg ! time k.tasha brief psl gerak dlm group pn minah seko ni xreti2 nk senyap.. padan laa mama meluat ngn dia



2ND DAY :
  • our 1st xpedition was crossing Canopy Walkway ! woowww

can u imaging kami sume berada di ats pokok... 200metre dr tanah ! cant believe it ! SAYA GAYAT OKE ! tp aku tetap meneruskan perjuangan dan dgn bangganya aku sampai ke tanah jua akhirnya *wink* tp b4 nk jln msuk hutan tu kami kene naek boat utk ke Kuala Trenggan via Sungai Tembeling then jalan kaki ikut trek 1.2km nk smpai kt 1st station dia.. fuhh bru jln cket lutut da menggigil.. rmai gak laa yg pancit termsuk aku.. kikikikiki ingtkn kene bwk dri sndri je tub2 aku dpt adik angkat sorang, Rafiq ! soo aku kene jge dia smpai naek boat blik.. lh tahan gak degil si Rafiq nih.. msuk utan xmo pkai shoe.. aku yg risau tp dia plak yg asik tnye aku oke x?? haha dunia suda terbalik kaa....

    our boat [ got roof - 240rm per trip ]
    alhamdulillah selesai suda
    adik angkat instant.. rafiq
    [ tgk dia pkai slipa toilet je... haiippppp ]
    heart this picture
    geng Taksin.. hee
    alhamdulillah selesai suda sume 5stesen.. walaupun kami membawa budak2 pendidikan khas [cacat pendengaran dan lembam ] tapi kami sume berjaya menamatkan misi pertama kami iaitu Merentasi Jambatan Gantung Tertua Dunia :) :) :)

  • our 2nd mission was Visit Aboriginal Settlement

wahh aku sangat teruja melihat mereka2 ini ! sangat laen dr yg laen.. dlu time g Sarawak aku xjmpe org asli yg purely asli even masuk kt pedalaman Miri b4 nk masuk Gua Niah tu.. diorg da moden, umah panjang pn de Astro ! soo kalini aku mmg gle2 jakun dowh.. mereka mandi kt sungai tu naked je, xde segan2 pn tp yg kecik2 je laa.. kalo bapak budak mandi naked aku xtau laa... hee
    mereka sangat pemalu
    satu rumah satu keluarga
    lihat kulit mereka ! ada corak bunga
    vogue gle isteri tok batin ni
    mama blaja skill sumpit ngn tok batin
    anak angkat xsempat bawak blik johor
    abg ensem mengenang nasib badan
    sumpit - 20rm each
    kami telah pergi ke Perkampungan Orang Asli Kaum Batek.. mereka hidup secara nomad atau berpindah randah.. kalo mereka merasakan petanda tidak baek di kawasan yang didiami, mereka akan berpindah ke kawasan teduhan laen yang berdekatan dengan sumber air.. mereka berkomunikasi menggunakan bahasa sendiri dan amat pemalu jika terjumpa dgn manusia laen.. hanya bergantung hidup dgn hasil hutan dan menangkap ikan di sungai

  • our last destination : Lubok Lesong
B4 blik ke resort, kami semua berkelah laa dekat Jeram Lubok Lesong laa kot name dia... ntah aku pn xbrape nk ingt hee =P sb cbok tdo kt dlm air..... nyaman gle oke ! kt Johor mane nk dapat jenis2 jeram ni kann, blik2 desaru kota tinggi waterfall.. kami requested otw back rapid shooting tu level three tub2 de plak pakcik2 ni bawak camera tp xbalut then xdela lencun.. xpela xde rezeki kalini but if nxtime dtg cni lg tiap kali rapids shooting mahu level three.. ni asik level one je  =(

smpai Kuala Tahan dalam 3.45pm then aku trus ajak family yg laen mkn.. yela mkn tapau xckup kann... aku ni lh tahan perot lembu hee =P   b4 gerak tu sempat gak laa masak nsi goreng hailam tuk alas perut tp xckup wooo.. aku mmg suke mkn sb tu aku gemokk :) :) :)

then smpai2 resort aku trus terjun dlm pool.. lantak laa air keruh ke hape ke aku peduli pe kann.. org laen cbok laa blaja nk terapung ! aku mmg gian nk swim wooo rsenye nk dekat 1/2 tahun xswim kot.. bz kann jd cikgu ni ! anta studen je g swim cikgu dok tepi pool je.. haha


LAST DAY :
  •  jungle walk to Bumbun Tahan

  • swimming at Kelah Fish Sanctuary

  • boat trip to Lata Berkoh

alamak.... da nk abes subo !
to be continue...... hee


p/s : sekolah ganti  =(

Thursday, July 15, 2010

:( :( :(

HARI INI
SAAT INI
DEKIT INI




KESAYANGANKU AKAN DIFORMAT
selamat tinggal data
selamat tinggal kerja
haha




p/s : kemana ilang incik.kambing? tenkiu yops.. tenkiu adeq azzriq  XOXO

Thursday, July 1, 2010

2010 WORLD CUP theme dinner


dgn berbaju kurung siang td aku+jerawat gerak g TESCO Bukit Indah [jakun beb sebab 1st time shopping kt tesco] kami mencari ikan AKA makanan utk ank berbulu mama, si PUTEH PONDAN.. stock ikan kt umah suda habis !!! hurm sllu mama bli kt pasar parit jawa, muar dan mengambil masa 4jam perjalanan pergi dan balik hanyalah kerana ikannya yg segar bugar dr lautan yg xberapa nak dalam kt muo tuh.. hee

owhh dgn xtau malu nyer kami pn masuk ke aliCAFE padahal td b4 kuar da melantak mee goreng toke kedai tu big fan of FRANCE kot ! tp FRANCE da kalah woooo incik.toke bole kasi turun saja la bendera beso2 itu.. heee =.= dan walaupun PORTUGAL kalah lwn ngn SPAIN aku tetap menyokong PORTUGAL !! walaupun aku dibuli oleh students ku kerana team aku tu hampess, tapi aku tetap menyokong PORTUGAL !!! hahahaha

 kla penat babbling.. penat letih ngantok full package ! byk woo keje nk kene settle mlm ni.. esk pg2 nk anta headcount then update takwin admin ! jomm aku upload pic xseberape yg aku snap td..

ehh salah port laaa.... jap2 cri folder dinner %$#@^&

meja de padang bola tuh ! pasni mmg jd port lepak laa gamak nyer
dessert suda sampai tp air xusik lagi
xabes2 muke budak ni.. ble laa aku nk de nih =(


pasni nk try ABC durian.. yumm yumm (^__^)




p/s : ble nk tlg mak nor nih ! husna kawen ahad ni.. lom tunjuk muke lg uwwaaa

Wednesday, June 16, 2010

mehh beli kasut


tbe2 sy diberi kekuatan utk mencari shoe bru [ padahal lasweek bought new one ].. confius ni nk plh yg ane satoo.. mereka ni xdela chomel tp sy sukee.. hurm yela org kaki gajah ni mmg sukar utk mendapat shoe yg mantap dgn kaki gajahnya kann.. uhuhuhuhu


clarks damask silk - blue combi leather
price : RM 259 [ kalo xsilap ]
location : Alamanda


crocs hanalei - espresso
price : RM 229
location : AEON Bukit Indah


clarks faraway field - oakwood suede
price : RM 294
location : Alamanda


alamak.... cane ni ? nk plh ane satoo nih.. 3-3 sy nk bli tp gle laa nk borong sume skali.. kalo kawen ngn ank toke balak pn lh muflis cani.. hurmm kalo skg kt london kan best.. last year time saya mama g london, borong clarks gle babesss laa.. yela bli 1 shoe then 2nd shoe tu dpt price dia 1pound.. mane xmuntah luggage ayah ngn kasut clarks je..

ehh ckp psal Alamanda... lastweek aku n famly trun KL anta mama g meeting kt ptrajya.. 1st time tu ayah bg chance aku drive then ayah tdo kt sebelah.. pastu ayah solat kt Masjid Besi then aku round2 laa kt Alamanda.. hurmm nnt ble2 free aku wat entri psal KL Bird Park and i-City erkk.. oke suda mahu tdo.. nite2 laling



p/s : memalam ni lapo laa plak

Tuesday, June 15, 2010

hantu DURIAN


hantu gigi VS hantu durian

mana ayah ni....
kate nk bli DURIAN ! uhuhuhuhu

ritu time blik kg, a'an 1 fmly pn de kt umah atok.. tp dia boleh plak bwk kunci umah atok then lepak tgk bola kt kandang kambing ijan.. hampess tol #%$^&@  ktorg masuk ikut pintu belakang pastu trus maen2 ngn aish yg mata bulat itu.. haha

ohh durian atok suda gugur tapi setiap orang lh mkn SATU ULAS sahaja oke ! atok kate nnt xckup tuk org laen.. yela durian yg gugur sato jer........ cik plak blik kann time tu PLUS a'an+heri kuar ngn ijan xblik2 soo aku pn terpakse laa mengalah.. nk jd cucu kesayangan laa kate kann.. ohhh gilaaa





p/s : jomm puasa REJAB

Thursday, June 10, 2010

ehh lh percaya ke??

tbe2 je bibir aku ni gerak2 sndiri.....
mmg pelik padahal b4 ni xpenah pn gerak2 cani..cm robot rosak la plak.. soo aku pn google laa nape lh jadik cani tub2 bnde ni plak aku jmpe ! da mcm tilik nasib la plak.. haha

[ sape plak ngumpat aku nih ! mmg nk rse karate kid aku ni kann ]

Jika nak tahu...

KELOPAK MATA ATAS KANAN BERGERAK - beroleh kewangan
KELOPAK MATA ATAS KIRI - melihat perempuan
KELOPAK MATA ATAS KIRI BERGERAK - anda akan berjalan jauh
KELOPAK MATA BAWAH KANAN - hendak menangis
EKOR MATA KANAN BERGERAK - menerima kedatangan org jauh
EKOR MATA KIRI - mendapat sedikit kepayahan
BIJI MATA KANAN BERGERAK - akan menangis dalam bercinta
BIJI MATA KIRI - gembira dihati
KENING KIRI BERGERAK - beroleh kelapangan
BIBIR ATAS BERGERAK - anda akan bergaduh/berbalas balas jawap dgn seseorg
BIBIR BAWAH - ada org sedang mengata/mengumpat pasal anda
SIKU KANAN BERGERAK GERAK - beroleh kebahagiaan
SIKU KIRI - org yg mengasihi kita akan datang
BAHU KANAN BERGERAK GERAK - harta akan datang kpd kita
BAHU KIRI - bakal berjumpa pembesar/ketua
PIPI KANAN BERGERAK - alamat sakit mata
PIPI KIRI - sentiasa bahagia


p/s : mlm ni umah cegu.mail kenduri

Wednesday, June 9, 2010

2nd ronggeng JOMM !!!


fuhh ! langsai suda hutang aku ngn mira+amy.. aku janji nk turun KL tub2 dgn duit yang xbrp nk ade ni, aku pn gerak pg ahad lepas ngn bus [ ohhh suda lame tidak menaiki pengangkutan awam.. haha ].. dubdabdubdab gak laa.. aku ingt lh jmpe incik.kambing tp dia bz gileesss ! xpela xde rezeki kann... nk ckp pape kene pk gakk perasaan incik.kambing.. xpela mmg aku kene sllu ngalah.. yela sape soh nk laki architect  =((


oke.... meh aku berbedtime story ! haha

aku smpai KL dlm 1 lbey gitu laa.. pastu tgu lame gle cab kt hentian serdang.. pakcik kerek tu soh aku tgu 1/2 hour kt ctu.. nsibaek redup je xde ujan xde panas terik.. smpai je kt blk amy aku pn lepak laa.. gossip2.. yela lame xjmpe.. tp aku xdela byk cite sgt coz amy pn bukan sllu bukak cite kan.. dia lg byk diam.. aku je yg kepoh.. uhuhuhuhuhu mira smpai UPM lg 10mins nk kul 9.. padahal muvie kul9 dowh ! gle kentang laa dia bawak kete cm pelesit nk g alamanda.. dinner kt mcd tub2 bukak plak cite amy+amin ! mmg aku xcaye amy lh de hub sulit ngn amin.. amin tu jahat la !!! nape amy still nk kt dia?? xtakut dia wat hal lg ker.. ntah susah nk ckp kan.. bf aku pn bkn baek sgt incik.kambing tu bese2 je kann.. oke stop melalut si ketot ! ktorg tgk PRINCE OF PERSIA beb ! mmg superb laa lg2 tang mata prince dastan.. gle laa dia lompat2 ! syiok gle.. kalo dpt sato bf cmtu mmg aku xmo kelip2 mata daa.. haha


mlm tu aku tdo umah mira kt damansara perdana.. scary gle nk blik umah dia ! jln gelap wooo... pastu naek plak flat tingkat 22.. cam umah tinggal pn de.. sorry mira uhuhuhuhuhu.. gossip till kul2.. aku cbok tnye psal amy, k.shaz aka housemate mira yg smoker+bwk jantan blik umah.. pergh diorg ni mmg xtakut dosa kann.. aku pn bukan baek sgt  tp xdela smpai bwk bf blik umah.. jahat aku pn xdela smpai tahap cmtu.. enjoy mmg laa enjoy tp dosa kene pk gak !

esknye aku ronggeng ngn mira 2org je... uhuhuhu
yg len sume bz ngn life masing2.....
  1. zila : blik KLantan kot... yela mak dia da menetap kt sne trus
  2. ida : skg keje kt Kedah.. de fmily matter thats y dia da xmo dok KL
  3. haze : adik haze, shaz suspected H1N1.. soo dia kene stay kt Penang till shaz stable
  4. amy : dia kan RA soo kene laa keje kt UPM tu cm ofis hour.. BTW dia de appointment ngn Prof dia
  5. mira : keje kt LHDN tp dia ponteng keje.. tenkiu laling muahh muahhhhh  =))
mule2 dr damansara perdana tu ktorg g KLCC.. lunch kt Kyros Kebab, aku standard la amek Lamb Kebab then mira ordered Lamb Kebab with Fries..oke perot suda kenyang ktorg pn pe lg trus masuk air.. mmg cam dak skola g school trip.. mira nk g Aquaria tp aku nk g Bird Park.. haha tp lalu jela kt Bird Park tu coz mira gedikk di nk dok dlm air-cond je keje nyer... haiisssshhhhh mmg best gle laa... last trip g Aquaria dlu ngn Haze during 1st year.. gle baek abg DNA tank yg ensem, boleh plak dia nk bg ktorg heart attack.. lg mau maen sergah2.. aku karate kid bru tau haha hurmm sempat gak laa aku shopping cket brg kt ctu PLUS makeup HP aku nih... kehkeh (^___^) nmpk ladiess siot ! nnt kalo rajin aku upload pic yea tp kate tgk pic laen dlu yea.. haha


 


 

 

pas puas golek2 kt Aquaria tu ktorg pn plan laa nk tgk Killers.. gado gakk laa nk tgk kt TS or Midvalley.. aku xkesah coz bukan aku yg drive.. hihihihihi kuar je dr KLCC dlm kul3 gitu tub2 da stat jem.. mmg xlh handle laa dgn panas nyer plus air plak xde dlm kete.. ktorg pn decided g TS je coz da dekat la kann... pusing punyer pusing kt carpark dia tuh tub2 Killers xde plak kann.. mmg siot laaa ! last skali ktorg kene g Midvalley gak la kann.... lh plak sesat masuk Jln Damansara !!! hahaha aku mmg gelak je dlm kete coz aku kate ngn mira cari jln g Bangsar tp dia cm degil kann asik kate nk KL Central soo aku diam jelaa... nsibaek aku dgn murah hari call incik.kambing pastu dia kate cari jln Bangsar.... hahaha soo aku xslh la kann  =P

ktorg park kete kt The Gardens then trus pecut g GSC.. haha
aku kalo tgk muvie mmg jenis xlh dok diam ! kalo kelaka aku gelak, kalo sdey aku nangis, kalo cite action aku pn bersilat gak laa kot.. haha hurmm tgh2 aku tutup muka takut spenser aku yg cute tu kene tembak, bley plak mamat cine loser sblh aku ni sound ' can u shut up?? ' perghh aku pn trus down gle2 pnye down laaa..... tp ble part dia gelak mmg xlh bla laa kann.. aku mmg maki hamun je time tu tp dlm hati jela... hahaha


abes sato KL penat ktorg pusing2 PLUS sesat2 then mira anta aku blik UPM.. owhh kembali ke dunia nyata ! haha smpai2 blk amy je aku trus tnye dia psl amin..... soo no comment ! sbnrnye mlm tu aku stress !!!esk da nk blik JB tp still xjmpe incik.kambing PLUS mama soh jmpe ABG PZAM !!!!!! OMG ! ini org sungguh susah mahu dijejaki tp aku dpt plak call+text dia..  what a big suprise here?? cant believe it but still samar2 coz sungguh susah mahu contact dia.. byk kali gak laa aku kate nk jmpe tp de je alasan dia bg.. itu laa ini laa huhhh susah mahu ckp.. dan dgn berat hati aku meninggalkan KL petang selasa tu.. ticket KL-JB aku bli ondaspot kt BJ.. ohh teringt dlu time stad kene g BJ time raye kalo nk blik JB




p/s : tomorrow 's schedule ' send mama to putrajaya then zupp to the bird park '

Tuesday, June 1, 2010

1st of june, 2010

my super duper hectic schedule
aku google pic ni oke ! soo terbukti la ni bukan desk aku erkk
  •   7am - send nadzirah to school
  •   8am - working at PPD JB
  • 11am - go to school till 7pm
  • 12pm - class teacher meeting
  • im on duty week - 31may till 4june ( cikgu C )
  • prepare science 's exam paper - staple xm sheets
  • selling bracelet..... hehehe  =P

p/s : alhamdulillah.. murah rezeki =)

Sunday, May 30, 2010

sekolah sedang aman tenteram


MID TERM EXAMINATION

27 MAY - 4 JUNE 2010

[ SCIENCE PAPER 2 - 31 MAY ]
[ HISTORY - 02 JUNE ]
[ SCIENCE PAPER 1 - 02 JUNE ]

ALL THE BEST TO ALL MY BELOVED STUDENTS


**************************


Alhamdulillah kurang cket beban ! bebudak xm then xm paper da siap rezo.. soo nxwek aku kene stat staple soalan sn f1 plak sb aku tukang wat.. xdehal laa.. dtg skul kul 10 then stay kt bilik pekse till 12pm.. break for lunch then kene settlekan bebudak coz nxwek aku bertugas.. fuhh nsibaek bertugas time xm week, kalo x naek pusing pale aku nk handle diorg ni.. cnfirm laa ilang sore lagi mgu dpn.. uhuhuhu

pkai bju bomba : mohd nazrin bin hamdan aka gangster kampung...

 ex-students ku : 4M1.. all the best for ur SPM





p/s : silent mode ! no call no texting =(

Thursday, May 20, 2010

teacher 's day celebration



may i upload pics then leave..  =P











this is my 2nd time celebrated as a teacher
but im not a professional yet
really hope that one day if im not longer being an educater....
all my students will ' stick ' my name inside their cerebrum
amin   =.=



p/s : even da lepas hari guru, aku still dpt presents dr bebudak ni... tq sayang

Friday, May 14, 2010

blog aku , aku pnye sukee

ni blog aku !
meh cni aku ikrang
INI BLOG AKU !!
sukati aku laa nk tulis pe
yg ko cbok2 nk view nape?
de aku mintak?
aku tulis pe yg aku rse nk post
de aku kesah ko sape?
khun pai ta:y 




p/s : keje bertindan ! 2subtopics lg nk kene kejar

Tuesday, May 11, 2010

malam amal VS mother 's day

penat penat penat
ble nk skul holiday nih???

aku da xlh handle nk wat muke garang kt skul.. abes sume urat sarat aku tegang.. macam laa kte ni xde keje lain nak ngadap bebudak ni wat keje xberfaedah ! tiap2 hari wat senam seni.. da naek buhsan tp step xhafal2.. haha lantak laa bukan masuk syllabus pn ! aku hanya mengikut ARAHAN la kann.. ohhh ayat terpaksa nampak

last wekend aku keje gle2 tp nsib badan laa OT xpenah skul nk kire.. kalo keje ngn firm ni mmg dapat claim OT.. tu laa org soh cari keje len xmo.. da sedap jd cikgu konon.. org yg keje ngn bebudak zaman skg ni je tau cane nk handle mereka2 nih ! mereka ni mkn pe erkk?? mmg hati kering ! da kene marah byk kali pn xdenyer nk mkn saman.. ckp baik didengar, nk pekik2 bru nk ikut ckp.. kang aku rotan kang abes kete kene toreh kang.. uhuhuhuhu

oke balik kt tajuk entri nih ! laswek skul aku de wat malam amal : malam amal mutiara kasih siap invited jamal abdillah.. mua venue dia kt UTM then last minute tuka kt The Zon Regency Hotel.. mmg awsome !aku xdela syok ngn si.jamal ni tp ble dgr sore dia perghh menusuk ke kalbu.. kann besh kalo jamal dodoi aku tiap2 mlm cani... mmg terangkat laaa

mmg gle laa.. pangkat makcik2 yg over ! haha

terbaekk ! time ni jamal nyanyi lagu kasihnya ibu
ghazal utk rabiah : jamal duet ngn cikgu aidil.. kikikikiki
backdrop kami dr mereka
geng2 usher yg gila

xlarat nk upload byk2.. nk curik ngn cikgu2 len plak.. ngee~ nnt yea cont upload ni nk ready2 g skul.. byk keje lom settle..


OMG ! aku xsempat tulis pape tuk mama.. mama sorry angah xsempat ! lately angah sllu penat, blik skul asik tdo je.. tp present tuk mama angah da bli kann.. juz xsempat nk post.. uhuhuhuhuhu mama merenget nk tumbler tupperware ! haha cam budak2 juz bcoz aku bawak blik tumbler bru then mama kate nak gak.. 1stly aku plan nk blikkan mama royal coffee set then ble tau bnde alah tu yg mama nak... haa nah amek =]




p/s : pics will be upload by this weekend..

Monday, May 10, 2010

tolong carikan jodoh saya =.=

cabaran wanita SINGLE di mata masyarakat :
  • dianggap sebagai penggoda suami orang
  • terlalu berharta menyebabkan lelaki takut untuk mendampingi
  • terlalu memilih
  • susah senang terpaksa tanggung sendiri
  • sunyi jika tiada siapa pun tahu
  • siapa jadi pewaris harta selepas dia tiada lagi di dunia
  • dia tidak ada tanggungjawab, biarlah dia jaga ibubapa kita di kampung - komen adik beradik atau saudara terdekat
  • menjadi tempat peminjam wang (banker)



tahun ni aku 24 year-old.... laa nk dekat ' jubli perak ' gak aku nih.. dan makin byk laa yg bertanyakan soalan : jiha ble nk kawen? da de bopren lom? yg paling xbesh ble ayah asik tnye ble nk kawen.. nape erkk mesti nk tnye psal kawen? yg nakk kawen ni aku, bukan diorg ! bukan diorg yg nk sponsor xcept ayah aku laaa.... kikikikikiki

copp2 ayah da janji nk bg deposit umah kann kalo angah kawen... oke xdehal ! tp tunggu laa financial stable 1st then bru pk psal kawen.. aku bukan nk tolak jodoh tp aku lom ready lagi.. org kate kawen tu besh tp aku ni perempuan soo papepn kene msuk dapur, kene settle kann keje umah tiap hari tu ! xkann nk sewa 1 bibik letak kt umah... xde privacy wooo tp aku mmg lom ready hari2 nk msak... skg ni pn aku msak ikut mood.. kalo blik keje penat, aku bantai tdo jer dgn tv lampu sume on ! hehe sorry mama bill bulan ni byk =]

takut wooo kene label andalusia OR andartu.. lg laa sorg cousin batch aku nk kawen end of this month.. mmg makin rmai laa org yg tnye turn aku ble plak.. tp nape aku je sllu kene tnye erkk padahal batch aku ni de 4org dara tp soalan tu sllu dituju kpd aku???

single VS married


p/s : incik.kambing away to spore for 3days  =[

Monday, May 3, 2010

saye sukee kek batek

i love =_= !
i love EAT !
i love SLEEP !
i love WORKs !
i love SHOPPING !
but..
but.....
but i HATE cooking ! haha  =.=

pengakuan gila mati.. mmg aku pemalas ! padahal aku ank pompuan sulung kt rumah ni.. tiap kali cuti SPM, cuti matrix, cuti sem aku kene msak tp ble adik2 aku yg  len pn cuti, aku pn jd berkira-kira tuk msak ! aku ni mmg agak kemut laa dgn tenaga batin aku ni.... kikikiki
sllu keje aku ni tdo je.. mama asik hint2 soh aku msak b4 g skul tp aku sllu wat bodo jer.. hehe nadia de kt umah, dia bkn wat papepn.. kalo aku msak nnt dia nk watpe?? nk tgu aku rajin msak, haa tgu laa mood aku dtg ! tp kemas blik, vacuum, bsuh+iron bju, bsuh toilet itu mmg keje wajib oke ! jd pompuan jgn malas sgt...
[pesanan mama : jgn mlas sgt... nnt xde org nk msuk minang ]

dlm byk2 bab mlas tu... de satoo bnde aku rajin !!
AKU SUKE WAT KEK BATEK

resepi ni aku dpt time form 5,classmate aku bg.. name dia Farah Suhaini.. orgnye baek gle tp xtau dia still stad ke da keje.. uhuhuhuhu even da nk 10tahun, smpai skg aku kene wat kek batek nih ! kene jugak air tgn aku nih... yela tiap kali raye or de occasion aku mesti kene wat, da naek buhsan coz de skali tu mama wat open house tp sanggup tgu aku blik umah bru nk wat kek batek nih.. 4adun plak tu, smpai merah2 tgn !!!

oke2 meh aku listkan pe ingredients kek batek aku nih :
  1. 1 buku Buttercup
  2. 350 g susu pekat
  3. 250 g Milo
  4. RM 1 kacang tanah [ panggang, buang kulit then tumbuk ]
  5. 1 pack biskut Marie [ patahkan 4 ]



pastu masak je sume tu kt dlm kuali.. api jgn kuat nnt hangit.. masuk sume bhn ikut turn dia, xmo gelojoh oke ! msak bnde ni xsmpai half an hour pn then mampatkan kt dlm loyang.. DONE !!!!! tp stock kek batek ni pn sllu xsmpai 2hari kt umah aku ni.. tubtub da licin yela sume mulut cm ikan pirana al maklum..

oke da settle.. sekali wat msti kene wat lg sb kek ni mmg sedappp ! haha dijamin oleh tukang2 makan sekalian.. nnt aku kene wat entri testimonial plakk (^__^) jomm kte tdo.. nnt kene g skul plak, nk ngadap anak2 murid yg dirotani dikasihi




p/s : ble nk berdamai ni? udah2 la majok tu....

Related Posts with Thumbnails