Wednesday, June 16, 2010

mehh beli kasut


tbe2 sy diberi kekuatan utk mencari shoe bru [ padahal lasweek bought new one ].. confius ni nk plh yg ane satoo.. mereka ni xdela chomel tp sy sukee.. hurm yela org kaki gajah ni mmg sukar utk mendapat shoe yg mantap dgn kaki gajahnya kann.. uhuhuhuhu


clarks damask silk - blue combi leather
price : RM 259 [ kalo xsilap ]
location : Alamanda


crocs hanalei - espresso
price : RM 229
location : AEON Bukit Indah


clarks faraway field - oakwood suede
price : RM 294
location : Alamanda


alamak.... cane ni ? nk plh ane satoo nih.. 3-3 sy nk bli tp gle laa nk borong sume skali.. kalo kawen ngn ank toke balak pn lh muflis cani.. hurmm kalo skg kt london kan best.. last year time saya mama g london, borong clarks gle babesss laa.. yela bli 1 shoe then 2nd shoe tu dpt price dia 1pound.. mane xmuntah luggage ayah ngn kasut clarks je..

ehh ckp psal Alamanda... lastweek aku n famly trun KL anta mama g meeting kt ptrajya.. 1st time tu ayah bg chance aku drive then ayah tdo kt sebelah.. pastu ayah solat kt Masjid Besi then aku round2 laa kt Alamanda.. hurmm nnt ble2 free aku wat entri psal KL Bird Park and i-City erkk.. oke suda mahu tdo.. nite2 laling



p/s : memalam ni lapo laa plak

Tuesday, June 15, 2010

hantu DURIAN


hantu gigi VS hantu durian

mana ayah ni....
kate nk bli DURIAN ! uhuhuhuhu

ritu time blik kg, a'an 1 fmly pn de kt umah atok.. tp dia boleh plak bwk kunci umah atok then lepak tgk bola kt kandang kambing ijan.. hampess tol #%$^&@  ktorg masuk ikut pintu belakang pastu trus maen2 ngn aish yg mata bulat itu.. haha

ohh durian atok suda gugur tapi setiap orang lh mkn SATU ULAS sahaja oke ! atok kate nnt xckup tuk org laen.. yela durian yg gugur sato jer........ cik plak blik kann time tu PLUS a'an+heri kuar ngn ijan xblik2 soo aku pn terpakse laa mengalah.. nk jd cucu kesayangan laa kate kann.. ohhh gilaaa





p/s : jomm puasa REJAB

Thursday, June 10, 2010

ehh lh percaya ke??

tbe2 je bibir aku ni gerak2 sndiri.....
mmg pelik padahal b4 ni xpenah pn gerak2 cani..cm robot rosak la plak.. soo aku pn google laa nape lh jadik cani tub2 bnde ni plak aku jmpe ! da mcm tilik nasib la plak.. haha

[ sape plak ngumpat aku nih ! mmg nk rse karate kid aku ni kann ]

Jika nak tahu...

KELOPAK MATA ATAS KANAN BERGERAK - beroleh kewangan
KELOPAK MATA ATAS KIRI - melihat perempuan
KELOPAK MATA ATAS KIRI BERGERAK - anda akan berjalan jauh
KELOPAK MATA BAWAH KANAN - hendak menangis
EKOR MATA KANAN BERGERAK - menerima kedatangan org jauh
EKOR MATA KIRI - mendapat sedikit kepayahan
BIJI MATA KANAN BERGERAK - akan menangis dalam bercinta
BIJI MATA KIRI - gembira dihati
KENING KIRI BERGERAK - beroleh kelapangan
BIBIR ATAS BERGERAK - anda akan bergaduh/berbalas balas jawap dgn seseorg
BIBIR BAWAH - ada org sedang mengata/mengumpat pasal anda
SIKU KANAN BERGERAK GERAK - beroleh kebahagiaan
SIKU KIRI - org yg mengasihi kita akan datang
BAHU KANAN BERGERAK GERAK - harta akan datang kpd kita
BAHU KIRI - bakal berjumpa pembesar/ketua
PIPI KANAN BERGERAK - alamat sakit mata
PIPI KIRI - sentiasa bahagia


p/s : mlm ni umah cegu.mail kenduri

Wednesday, June 9, 2010

2nd ronggeng JOMM !!!


fuhh ! langsai suda hutang aku ngn mira+amy.. aku janji nk turun KL tub2 dgn duit yang xbrp nk ade ni, aku pn gerak pg ahad lepas ngn bus [ ohhh suda lame tidak menaiki pengangkutan awam.. haha ].. dubdabdubdab gak laa.. aku ingt lh jmpe incik.kambing tp dia bz gileesss ! xpela xde rezeki kann... nk ckp pape kene pk gakk perasaan incik.kambing.. xpela mmg aku kene sllu ngalah.. yela sape soh nk laki architect  =((


oke.... meh aku berbedtime story ! haha

aku smpai KL dlm 1 lbey gitu laa.. pastu tgu lame gle cab kt hentian serdang.. pakcik kerek tu soh aku tgu 1/2 hour kt ctu.. nsibaek redup je xde ujan xde panas terik.. smpai je kt blk amy aku pn lepak laa.. gossip2.. yela lame xjmpe.. tp aku xdela byk cite sgt coz amy pn bukan sllu bukak cite kan.. dia lg byk diam.. aku je yg kepoh.. uhuhuhuhuhu mira smpai UPM lg 10mins nk kul 9.. padahal muvie kul9 dowh ! gle kentang laa dia bawak kete cm pelesit nk g alamanda.. dinner kt mcd tub2 bukak plak cite amy+amin ! mmg aku xcaye amy lh de hub sulit ngn amin.. amin tu jahat la !!! nape amy still nk kt dia?? xtakut dia wat hal lg ker.. ntah susah nk ckp kan.. bf aku pn bkn baek sgt incik.kambing tu bese2 je kann.. oke stop melalut si ketot ! ktorg tgk PRINCE OF PERSIA beb ! mmg superb laa lg2 tang mata prince dastan.. gle laa dia lompat2 ! syiok gle.. kalo dpt sato bf cmtu mmg aku xmo kelip2 mata daa.. haha


mlm tu aku tdo umah mira kt damansara perdana.. scary gle nk blik umah dia ! jln gelap wooo... pastu naek plak flat tingkat 22.. cam umah tinggal pn de.. sorry mira uhuhuhuhuhu.. gossip till kul2.. aku cbok tnye psal amy, k.shaz aka housemate mira yg smoker+bwk jantan blik umah.. pergh diorg ni mmg xtakut dosa kann.. aku pn bukan baek sgt  tp xdela smpai bwk bf blik umah.. jahat aku pn xdela smpai tahap cmtu.. enjoy mmg laa enjoy tp dosa kene pk gak !

esknye aku ronggeng ngn mira 2org je... uhuhuhu
yg len sume bz ngn life masing2.....
  1. zila : blik KLantan kot... yela mak dia da menetap kt sne trus
  2. ida : skg keje kt Kedah.. de fmily matter thats y dia da xmo dok KL
  3. haze : adik haze, shaz suspected H1N1.. soo dia kene stay kt Penang till shaz stable
  4. amy : dia kan RA soo kene laa keje kt UPM tu cm ofis hour.. BTW dia de appointment ngn Prof dia
  5. mira : keje kt LHDN tp dia ponteng keje.. tenkiu laling muahh muahhhhh  =))
mule2 dr damansara perdana tu ktorg g KLCC.. lunch kt Kyros Kebab, aku standard la amek Lamb Kebab then mira ordered Lamb Kebab with Fries..oke perot suda kenyang ktorg pn pe lg trus masuk air.. mmg cam dak skola g school trip.. mira nk g Aquaria tp aku nk g Bird Park.. haha tp lalu jela kt Bird Park tu coz mira gedikk di nk dok dlm air-cond je keje nyer... haiisssshhhhh mmg best gle laa... last trip g Aquaria dlu ngn Haze during 1st year.. gle baek abg DNA tank yg ensem, boleh plak dia nk bg ktorg heart attack.. lg mau maen sergah2.. aku karate kid bru tau haha hurmm sempat gak laa aku shopping cket brg kt ctu PLUS makeup HP aku nih... kehkeh (^___^) nmpk ladiess siot ! nnt kalo rajin aku upload pic yea tp kate tgk pic laen dlu yea.. haha


 


 

 

pas puas golek2 kt Aquaria tu ktorg pn plan laa nk tgk Killers.. gado gakk laa nk tgk kt TS or Midvalley.. aku xkesah coz bukan aku yg drive.. hihihihihi kuar je dr KLCC dlm kul3 gitu tub2 da stat jem.. mmg xlh handle laa dgn panas nyer plus air plak xde dlm kete.. ktorg pn decided g TS je coz da dekat la kann... pusing punyer pusing kt carpark dia tuh tub2 Killers xde plak kann.. mmg siot laaa ! last skali ktorg kene g Midvalley gak la kann.... lh plak sesat masuk Jln Damansara !!! hahaha aku mmg gelak je dlm kete coz aku kate ngn mira cari jln g Bangsar tp dia cm degil kann asik kate nk KL Central soo aku diam jelaa... nsibaek aku dgn murah hari call incik.kambing pastu dia kate cari jln Bangsar.... hahaha soo aku xslh la kann  =P

ktorg park kete kt The Gardens then trus pecut g GSC.. haha
aku kalo tgk muvie mmg jenis xlh dok diam ! kalo kelaka aku gelak, kalo sdey aku nangis, kalo cite action aku pn bersilat gak laa kot.. haha hurmm tgh2 aku tutup muka takut spenser aku yg cute tu kene tembak, bley plak mamat cine loser sblh aku ni sound ' can u shut up?? ' perghh aku pn trus down gle2 pnye down laaa..... tp ble part dia gelak mmg xlh bla laa kann.. aku mmg maki hamun je time tu tp dlm hati jela... hahaha


abes sato KL penat ktorg pusing2 PLUS sesat2 then mira anta aku blik UPM.. owhh kembali ke dunia nyata ! haha smpai2 blk amy je aku trus tnye dia psl amin..... soo no comment ! sbnrnye mlm tu aku stress !!!esk da nk blik JB tp still xjmpe incik.kambing PLUS mama soh jmpe ABG PZAM !!!!!! OMG ! ini org sungguh susah mahu dijejaki tp aku dpt plak call+text dia..  what a big suprise here?? cant believe it but still samar2 coz sungguh susah mahu contact dia.. byk kali gak laa aku kate nk jmpe tp de je alasan dia bg.. itu laa ini laa huhhh susah mahu ckp.. dan dgn berat hati aku meninggalkan KL petang selasa tu.. ticket KL-JB aku bli ondaspot kt BJ.. ohh teringt dlu time stad kene g BJ time raye kalo nk blik JB




p/s : tomorrow 's schedule ' send mama to putrajaya then zupp to the bird park '

Tuesday, June 1, 2010

1st of june, 2010

my super duper hectic schedule
aku google pic ni oke ! soo terbukti la ni bukan desk aku erkk
  •   7am - send nadzirah to school
  •   8am - working at PPD JB
  • 11am - go to school till 7pm
  • 12pm - class teacher meeting
  • im on duty week - 31may till 4june ( cikgu C )
  • prepare science 's exam paper - staple xm sheets
  • selling bracelet..... hehehe  =P

p/s : alhamdulillah.. murah rezeki =)
Related Posts with Thumbnails