Monday, May 10, 2010

tolong carikan jodoh saya =.=

cabaran wanita SINGLE di mata masyarakat :
  • dianggap sebagai penggoda suami orang
  • terlalu berharta menyebabkan lelaki takut untuk mendampingi
  • terlalu memilih
  • susah senang terpaksa tanggung sendiri
  • sunyi jika tiada siapa pun tahu
  • siapa jadi pewaris harta selepas dia tiada lagi di dunia
  • dia tidak ada tanggungjawab, biarlah dia jaga ibubapa kita di kampung - komen adik beradik atau saudara terdekat
  • menjadi tempat peminjam wang (banker)



tahun ni aku 24 year-old.... laa nk dekat ' jubli perak ' gak aku nih.. dan makin byk laa yg bertanyakan soalan : jiha ble nk kawen? da de bopren lom? yg paling xbesh ble ayah asik tnye ble nk kawen.. nape erkk mesti nk tnye psal kawen? yg nakk kawen ni aku, bukan diorg ! bukan diorg yg nk sponsor xcept ayah aku laaa.... kikikikikiki

copp2 ayah da janji nk bg deposit umah kann kalo angah kawen... oke xdehal ! tp tunggu laa financial stable 1st then bru pk psal kawen.. aku bukan nk tolak jodoh tp aku lom ready lagi.. org kate kawen tu besh tp aku ni perempuan soo papepn kene msuk dapur, kene settle kann keje umah tiap hari tu ! xkann nk sewa 1 bibik letak kt umah... xde privacy wooo tp aku mmg lom ready hari2 nk msak... skg ni pn aku msak ikut mood.. kalo blik keje penat, aku bantai tdo jer dgn tv lampu sume on ! hehe sorry mama bill bulan ni byk =]

takut wooo kene label andalusia OR andartu.. lg laa sorg cousin batch aku nk kawen end of this month.. mmg makin rmai laa org yg tnye turn aku ble plak.. tp nape aku je sllu kene tnye erkk padahal batch aku ni de 4org dara tp soalan tu sllu dituju kpd aku???

single VS married


p/s : incik.kambing away to spore for 3days  =[

1 comment:

aduka said...

cpt2 la cari jodoh..
jgn memilih sgt..
hehehe..
=P

Related Posts with Thumbnails