Sunday, May 10, 2009

Pn Hajah Khadijah bt Hj Mohamad

no 84 jalan utama 8
taman mutiara rini,
johor bahru, johor.
Kehadapan MAMAku yg sangat2 dikasihi. Semoga mama sentiasa berada dalam keadaan sihat+gemok+gebu selamanya. Alhamdulillah AMIN angah di sini sihat2 je. Semua orang sihat walafiat. Cuma perut ayah+abang long makin ke depan. Hihihi...
Mama,
Angah minta maaf jika selama ni angah banyak sakitkan hati mama. Angah tahu angah seorang anak yang degil. Angah selalu melawan cakap mama. Angah selalu marah2 mama kalau mama tak tahu buat sesuatu or mintak tunjuk ajar dari angah. Angah memang zalim kan?
Mama masih di sini tapi angah macam rasa mama sudah ke London. Hari Ahad ini kita akan berpisah untuk dua bulan lamanya. Mama, nanti siapa yang akan peluk cium angah pagi2 b4 go to work, pasni da takde hot nescafe for my breakfast, da takde orang nak selimutkan angah tidur, if angah nak story2 psal skola, students da takde sape nak dengar. Huhuhu
Tiap kali after solat, angah akan doakan kesejahteraan mama+ayah. Tiap kali time doa, angah akan menitiskan air mata. Angah rindukan mama. Angah nak kte sama2 gelak ketawa+makan2+main suap2+tdo peluk2. Angah tahu angah bukan anak yang baik tapi angah akan cuba sedaya upaya untuk menjadi anak yang baik. Angah akan cuba jaga adik2 time mama takde kat umah. Angah insya ALLAH takkan bergaduh ngan abang long. Angah akan jaga makan minum ayah.
Mama, mama ialah ibu yang terbaik di dalam dunia ini. Mama yang mengandungkan angah sembilan bulan. Melahirkan dan menyusukan angah sampai besar. Angah anak yang paling degilkan mama? Dah la angah anak yang paling susah nak berhenti menyusu badan. Then sampai darjah empat angah hisap botol kan mama? Tu yang gigi angah kuat+sihat selalu. Hihihi...Tapi angah kan mama, juga la yang selalu buat mama mengamuk. Muka angah ni juga lah yang selalu degil tak mahu dengar cakap mama. Huhuhu...
Mama, sorry tahun ni angah tak ready pape present tuk mama. Angah sempat bli card je. Tu pun angah kasik dah lambatkan mama? Angah banyak keje, kene buat soalan peperiksaan setengah tahun. Sorry mama. Sorry sesangat. Tapi takpe, nanti sebelum mama pergi London Ahad ni. Angah belanja kita satu keluarga makan yea. Tapi kalini kita pergi Restoran Damai pulak. Asik pergi Saujana je, angah boring la mama... huhuhu
Mama, sempena hari guru yang bakal menjelma. Angah nak wish 'Happy Teacher's Day' just for you. Nanti mama tak sempat nak celebrate kan, so kte celebrate sama2 k. Angah belanja... Hihihihi. Tapikan mama, angah kene hafal lagu Guru Malaysia ni. Alamak.... Cane erk? Nanti mama ajar angah yea...
Lots of LOVE,
- anakmu -
p/s : ready2 untuk kek batek.. x )

3 comments:

Monkey D Luffy said...

good girl!

Jovial Diamond said...

sedih weh...haish..

eh? alamak..nnt mak lang td lar mase org tunang?

jiji najiy said...

to kapten :
tenkiu kapten
tp aku bkn anak yg baek
aku anak yang degil....
huhuhu



to a'aa :
ble mse mak jah jadik mak lang nih???
hurrmmm....
xpe.. anak2 jah kann de
kikikikikiki

Related Posts with Thumbnails